Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Μαθήματα Πλεξίματος

Αγαπητοί γονείς
Τον τελευταίο καιρό, όλο και αυξάνονται τα άτομα που ασχολούνται με τη χειροτεχνία γενικά και ειδικά με το πλέξιμο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, προσπαθώντας να ακολουθήσει τις νέες τάσεις και προσταγές, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα πλεξίματος στο χώρο του σχολείου μας.

Ειδικότερα, το πλέξιμο:
  • Λειτουργεί θεραπευτικά και ως αντικαταθλιπτικό. 
  • Είναι χαλαρωτικό και συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους. Η επανάληψη χαλαρώνει και μειώνει τον καρδιακό ρυθμό (κατά 11 το λεπτό σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ), την ένταση των μυών και την αρτηριακή πίεση (Δρ. Herbert Benson, από το Mind/Body Medical Institute του Harvard). Παρομοιάζεται με τον διαλογισμό (περιγράφεται ως «πνευματική» δραστηριότητα και ως «Ζεν»). 
  • Συνδέει και κοινωνικοποιεί τους ανθρώπους. Επηρεάζει την αντίληψη της ευτυχίας, βελτιώνει την κοινωνική επαφή και την επικοινωνία με τους άλλους (περιοδικό British Journal of Therapy, μελέτη για τα οφέλη του πλεξίματος στην προσωπική και κοινωνική ευημερία στην ενήλικη ζωή).
  • Βελτιώνει τη (αυτό) συγκέντρωση και αποτελεί διέξοδο για την εκτόνωση της υπερβολικής ενέργειας. Μειώνει τον κίνδυνο της άνοιας (αποτέλεσμα μελέτης σε 2.000 ηλικιωμένους 65 ετών και άνω).
  • Προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα και απεξάρτηση από την τεχνολογία. 
Σας περιμένουμε όλους
Φιλικά ο Σύλλογος