Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Γιατί το bullying μας αφορά όλους....

Αγαπητοί γονείς
Τον τελευταίο καιρό, και με τη διογκούμενη οικονομική κρίση που γνωρίζουμε, έχει έρθει στην επιφάνεια ένα θέμα που μας αφορά όλους... η ενδοσχολική βία ή αλλιώς bullying.

Πρόκειται για την απομόνωση κάποιων μαθητών από τους συμμαθητές τους με διάφορες προφάσεις, άκριτες  ιεραρχήσεις  και  ρατσιστικές  κατηγοριοποιήσεις,  που συνήθως καταλήγει σε εκμετάλλευση των πρώτων από τους δεύτερους.  Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός έχιε πολλές και σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Παρουσιάζονται φαινόμενα όπως αυτό της πρόωρης σχολικής  εγκατάλειψης και της  παιδικής  παραβατικότητας ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και είναι δυνατόν να έχουν τραγικά αποτελέσματα.

Στα πλαίσια αυτά, και με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου. Σύσσωμο το Δ.Σ. συμμετείχε στη Διαβούλευση  σχετικά  με  την  αντιμετώπιση  του  σχολικού  εκφοβισμού και τη δημιουργία Δημοτικού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/3/2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Κορυδαλλού. Στόχος μας η ενημέρωση και η διερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης και εξομάλυνσης (αν όχι εξαφάνισης) του φαινομένου.

Φιλικά
Ο Σύλλογος