Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Featured Post

Ο Αποκριάτικος χορός μας για το 2024! 🥳🎉🎈 🎭

Συνεχίζουμε δυναμικά με ΖΟΥΜΠΑ!!!

Αγαπητοί γονείς
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ξεκινάμε μαθήματα ΖΟΥΜΠΑ.
Η συνάντηση γνωριμίας και συνεννόησης με τη δασκάλα είναι την Τετάρτη 4/2/2015 στις 5μ.μ. 

Λίγα λόγια για τη ΖΟΥΜΠΑ:
Την δεκαετία του '80 ήταν το αερόμπικ. Ακολούθησε το step, η yoga, το pilates και πολλά άλλα. Η zumba αποτελεί την τελευταία μόδα στη γυμναστική ακολουθώντας το step, τη yoga, το pilates και πολλά άλλα.
Η ΖΟΥΜΠΑ ξεκίνησε το 1986, όταν ο δάσκαλος αερόμπικ Alberto Beto Perez ξέχασε την κασέτα μουσικής για το μάθημά του. Για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του μαθήματος, χρησιμοποίησε τις κασέτες που είχε μαζί του εκείνη την ημέρα, μεταξύ των οποίων σάλσα και meringue και αυτοσχεδίασε, προσαρμόζοντάς το σε αυτή τη μουσική. Η τάξη του το λάτρεψε και έτσι γεννήθηκε το Zumba. Στη συνέχεια καθιέρωσε τέτοιου είδους μαθήματα στην Κολομβία και το 2001 μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου έκανε γνωστή την μέθοδό του. Σήμερα, περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν μαθήματα zumba σε περισσότερες από 150 χώρες.
Το Ζumba δεν είναι μάθημα χορού αλλά πρόγραμμα γυμναστικής αν και ο ασκούμενος αποκτά βασική γνώση ρυθμών και χορών. Ειδικότερα, αποτελεί πρόγραμμα γυμναστικής με στοιχεία από αερόμπικ και χορού. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, λάτιν ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.
Είναι, σύμφωνα με κάποιους, η πιο διασκεδαστική μορφή άσκησης καθώς ο ασκούμενος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα πάρτι: χορεύει και δεν ανυπομονεί να τελειώσει το «μαρτύριό» του, κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι, όπως στα υπόλοιπα είδη γυμναστικής.
Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό. Το αντίθετο μάλιστα. Κατά τη διάρκεια του μαθήματος εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη:
  • Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς.
  • Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.
H zumba δεν δρα μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και της ψυχής καθώς δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο, μειώνει το στρες, καθιστώντας την ένα είδος ψυχοθεραπείας.
Για όσους αναρωτιούνται πόσες θερμίδες «καίγονται» κατά την διάρκεια ενός μαθήματος zumba, αν και κάποιοι «ειδικοί» θα απαντήσουν ότι χάνονται περίπου 400-800 θερμίδες ανά ώρα, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές καθώς εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο και την ένταση του προγράμματος.
Για παράδειγμα:
  • Αν είστε 58 κιλά και ακολουθείτε πρόγραμμα μέτριας έντασης για μια ώρα θα κάψετε περίπου 457 θερμίδες.
  • Περίπου 444 θερμίδες θα κάψετε αν είστε 65 κιλά και ακολουθείτε πρόγραμμα χαμηλής έντασης για μία ώρα.
  • Αν είστε 65 κιλά και ακολουθείτε έντονο πρόγραμμα για μία ώρα θα κάψετε 580 θερμίδες.  

Σας περιμένουμε όλους
Φιλικά 
Ο Σύλλογος

Popular

🌟 Πάμε γήπεδο! 🌟

   📣 *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ*📣 🌟 Πάμε γήπεδο!  🌟 🏀 Έχουμε νέα για μια απίθανη εκδήλωση! 🏀 Το Σχολείο μας μέσω του Συλλόγου, συμμετέχει στη δράση "Ο Κορυδαλλός πάει γήπεδο" με υπεύθυνη για το Δράση την κα. Νικόλ Ζαχαρέα και την κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη , πρόεδρο του ΣΕΦ.  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στις 2 υπέροχες κυρίες για τις προσκλήσεις! 🙌 Θα πάμε λοιπόν να χαρούμε έναν αξέχαστο αγώνα μπάσκετ: 🤩 🏀 * Ολυμπιακός - Γ.Σ. Αμαρουσίου * 📅 Ήμερομηνία : Κυριακή 11/2 🕣 Ώρα : 20:30 📍 Τοποθεσία : Σ.Ε.Φ * Δήλωση Συμμετοχής * Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη στις 11:00 π.μ. στο mail του συλλόγου sg5dsk[at]gmail.com ή μέσω Facebook Messenger ή μέσω Viber με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές (swipe αριστερά και ταπ επάνω στον διαχειριστή) ή από τη φόρμα επικοινωνίας του site στο οποίο βρίσκεστε. 📝 Απαραίτητα στοιχεία :     👤 Όνομα     🧔 Επίθετο     ☎️ Τηλέφωνο επικοινωνίας     🔢 ΑΜΚΑ ‼️ Σημείωση: Τα στοιχεία αφορούν τόσο τα παιδιά όσο κ

🚌 Εκδρομή! Εκδρομή!🚌

Εκδρομή!

Πήγαμε την εκδρομή μας και περάσαμε καλά!

 
Από τα όμορφα παζάρια μας της Galerita. Όλοι πήραν από κάτι!
Τα πραγματικά μας καθημερινά "εργαλεία", η καθημερινή μας "ταλαιπωρία"!!!
Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις όλοι εκεί!
Ο διάδρομος απογείωσης βάφεται κίτρινος με σχέδια που ζαλίζουν!
Χαρά και χορός!