Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Featured Post

Ανακοίνωση - Κάλεσμα των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Πειραιά

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

 

 

Καλησπέρα σε όλους και καλή σχολική χρονιά!
 
Μια χρονιά που δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς λόγω των αποφάσεων της Περιφερειακής διεύθυνσης για συγχωνεύσεις τμημάτων βασιζόμενο σε μια (παρε)ερμηνεία εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας. Δυστυχώς παρόλα τις προσπάθειες που κάναμε και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν λάβαμε καμία απάντηση για το λόγο ή τη δικαιολόγηση αυτών των συγχωνεύσεων. Για το θέμα αυτό θα μας ενημερώσει αρμοδίως και ο Διευθυντής μετά τον Αγιασμό την Τετάρτη.

Σας προωθούμε το σχετικό Δελτίο Τύπου από την πρόσφατη σύσκεψη των Ομοσπονδιών.
 





            Αρ. Πρωτ. 52
          Αθήνα 30/8/2024
             
           

Δελτίο Τύπου από την Σύσκεψη των Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Σ.Γ.Μ.Ε. για το σοβαρό ζήτημα των συμπτύξεων-συγχωνεύσεων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα, που προωθεί επιθετικά το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29/8/2024, στα γραφεία της Δ.Ο.Ε.,  σύσκεψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με τη Συνομοσπονδία των Γονέων για να συζητηθούν και να οργανωθούν τα βήματα αντίδρασης στην αντιπαιδαγωγική επίθεση Κυβέρνησης και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα.
Όπως αναδείχθηκε από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, είναι ολομέτωπη η επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυθαίρετες οδηγίες προς τα σχολεία, που παραβαίνουν ακόμα και την υπάρχουσα νομοθεσία, προωθείται η μείωση των τμημάτων και οι περικοπές εκπαιδευτικού προσωπικού για τη νέα σχολική χρονιά σε Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.
Παρουσιάστηκαν στοιχεία από κάθε γωνιά της χώρας, όπου προωθείται η βίαιη δημιουργία τμημάτων 25 μαθητών/τριών στα δημοτικά και 27-28 στα Γυμνάσια-Λύκεια, με υποχρεωτικές και αντιπαιδαγωγικές προφορικές οδηγίες για μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία.
Καταγγέλθηκε η παραπλανητική εγκύκλιος Κατσαρού που στοχεύοντας στην εξοικονόμηση προσωπικού παραφράζει την υπάρχουσα νομοθεσία σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών.
Η Κυβέρνηση και ο «εξαφανισμένος» Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης,  όσο κι αν πασχίζουν να παρουσιάσουν μια ψεύτικη εικόνα κανονικότητας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, είναι βαριά εκτεθειμένοι, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους-γονείς. Οι φιέστες που διοργανώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις 11 «αλλαγές» που παρουσίασαν, δεν πρόκειται να κρύψουν την, ακόμα μεγαλύτερη, υποβάθμιση που προωθεί η πολιτική των συγχωνεύσεων-συμπτύξεων, τις ακατάλληλες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τους εκπαιδευτικούς που κοιμούνται σε αυτοκίνητα και σκηνές σε διάφορες περιοχές της χώρας, τους μισθούς πείνας των 776 ευρώ στους νεοδιόριστους, την αυταρχική προσπάθεια δίωξης και φίμωσης των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.
Η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:
Συγκέντρωση των Δ.Ο.Ε., Ο.Λ.Μ.Ε., Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Σ.Γ.Μ.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας, για την άρση των συγχωνεύσεων τμημάτων, την Τετάρτη 4/9/2024, στις 14:00 με αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.
Κοινή Συνέντευξη Τύπου των Ομοσπονδιών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, μαζί με την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Στήριξη στις κατά τόπους πρωτοβουλίες-κινητοποιήσεις Συλλόγων-Ε.Λ.Μ.Ε. και Ενώσεων Γονέων για το θέμα.


 

Σχόλια

Popular

🌟 Πάμε γήπεδο! 🌟

   📣 *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ*📣 🌟 Πάμε γήπεδο!  🌟 🏀 Έχουμε νέα για μια απίθανη εκδήλωση! 🏀 Το Σχολείο μας μέσω του Συλλόγου, συμμετέχει στη δράση "Ο Κορυδαλλός πάει γήπεδο" με υπεύθυνη για το Δράση την κα. Νικόλ Ζαχαρέα και την κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη , πρόεδρο του ΣΕΦ.  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στις 2 υπέροχες κυρίες για τις προσκλήσεις! 🙌 Θα πάμε λοιπόν να χαρούμε έναν αξέχαστο αγώνα μπάσκετ: 🤩 🏀 * Ολυμπιακός - Γ.Σ. Αμαρουσίου * 📅 Ήμερομηνία : Κυριακή 11/2 🕣 Ώρα : 20:30 📍 Τοποθεσία : Σ.Ε.Φ * Δήλωση Συμμετοχής * Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη στις 11:00 π.μ. στο mail του συλλόγου sg5dsk[at]gmail.com ή μέσω Facebook Messenger ή μέσω Viber με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές (swipe αριστερά και ταπ επάνω στον διαχειριστή) ή από τη φόρμα επικοινωνίας του site στο οποίο βρίσκεστε. 📝 Απαραίτητα στοιχεία :     👤 Όνομα     🧔 Επίθετο     ☎️ Τηλέφωνο επικοινωνίας     🔢 ΑΜΚΑ ‼️ Σημείωση: Τα στοιχεία αφορούν τόσο τα παιδιά όσο κ

Το 5ο πήγε γήπεδο! (video&φωτογραφίες από τη δράση)

 

📕Εγγραφές στη Α' Τάξη για το σχολ. έτος 2024 - 2025

   
Από τα όμορφα παζάρια μας της Galerita. Όλοι πήραν από κάτι!
Τα πραγματικά μας καθημερινά "εργαλεία", η καθημερινή μας "ταλαιπωρία"!!!
Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις όλοι εκεί!
Ο διάδρομος απογείωσης βάφεται κίτρινος με σχέδια που ζαλίζουν!
Χαρά και χορός!