Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Featured Post

Ανακοίνωση - Κάλεσμα των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Πειραιά

 

Ανακοίνωση - Κάλεσμα των Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Πειραιά

 

 
Οι Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων Πειραιά χαιρετίζουμε τους γονείς, που βρεθήκαμε στον δρόμο του αγώνα ενάντια στα κλεισίματα των 1.600 τμημάτων Πανελλαδικά, τα οποία έφερε η κυβέρνηση -μέσω των συγχωνεύσεων και μη κατατμήσεων - σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Μια απόφαση απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική που έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε αίθουσες κλουβιά, τα αντιμετωπίζει ως αριθμούς και κόστος και αγνοεί τις εξατομικευμένες ανάγκες τους στη μάθηση…
 
Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, σε σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, με ουσιαστικά μέτρα αραίωσης του αριθμού μαθητών ανά τάξη και μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Τις προηγούμενες μέρες αναπτύξαμε πλούσια δράση…
 
Συναντηθήκαμε σε κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά. Συνεχίσαμε, με ανακοινώσεις των Συλλόγων και των Ενώσεων την μέρα του αγιασμού για να πάρει πίσω το Υπουργείο Παιδείας την εγκύκλιο-έκτρωμα. Στα περισσότερα σχολεία πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις, παρεμβάσεις για να ενημερωθούν όσο πιο πολλοί γονείς γίνεται, ξεκινήσαμε το μάζεμα υπογραφών.

Όλη αυτή η αντίδρασή μας έχει φέρει κάποια πρώτα αποτελέσματα…
Η κυβέρνηση συνάντησε την καταδίκη για αυτό το μέτρο από όλη την Ελλάδα….
 
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με μια φωνή έχουν διατρανώσει ότι δεν πρόκειται τα το ανεχτούν. Γι’ αυτό και αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να μην καταργήσει ορισμένα τμήματα στα ΕΠΑΛ και προσανατολισμού στα ΓΕΛ, όπως σκόπευε. Επίσης πήρε πίσω κάποιες συγχωνεύσεων τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια. 

Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία και θα φανούν ολοκάθαρα οι ολέθριες συνέπειες αυτού του μέτρου, πρέπει να κλιμακώσουμε μέχρι να παρθεί πίσω ….

Δεν κάνουμε βήμα πίσω!
 
Οι πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς ανέδειξαν ότι τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια και σοβαρά: σχολικά κτήρια χωρίς συντήρηση και προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας, πολλά κενά εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, σχολεία που λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν μπορούν κυριολεκτικά να λειτουργήσουν αν οι γονείς δεν βάλουν ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη, 

✔ Συνεχίζουμε πολύμορφα, με Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές κινητοποιήσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις στους συμβούλους εκπαίδευσης και αλλού. 
✔ Επιδιώκουμε ολοένα και περισσότεροι γονείς να ενημερωθούν και να δράσουν μαζί μας. 
✔ Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά το μάζεμα υπογραφών από Συλλόγους Γονέων.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της κάθε Ένωσης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την 
 
📅Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου  
🕘στις 9:00, 
📌 στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου 50, Πειραιάς Τ.Κ.:185 32)
 
όπου θα καταθέσουμε όσες υπογραφές έχουν μαζευτεί ως τώρα. 

ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 4ΟΥ & 5ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σχόλια

Popular

🌟 Πάμε γήπεδο! 🌟

   📣 *ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ*📣 🌟 Πάμε γήπεδο!  🌟 🏀 Έχουμε νέα για μια απίθανη εκδήλωση! 🏀 Το Σχολείο μας μέσω του Συλλόγου, συμμετέχει στη δράση "Ο Κορυδαλλός πάει γήπεδο" με υπεύθυνη για το Δράση την κα. Νικόλ Ζαχαρέα και την κα. Χριστίνα Τσιλιγκίρη , πρόεδρο του ΣΕΦ.  Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στις 2 υπέροχες κυρίες για τις προσκλήσεις! 🙌 Θα πάμε λοιπόν να χαρούμε έναν αξέχαστο αγώνα μπάσκετ: 🤩 🏀 * Ολυμπιακός - Γ.Σ. Αμαρουσίου * 📅 Ήμερομηνία : Κυριακή 11/2 🕣 Ώρα : 20:30 📍 Τοποθεσία : Σ.Ε.Φ * Δήλωση Συμμετοχής * Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη στις 11:00 π.μ. στο mail του συλλόγου sg5dsk[at]gmail.com ή μέσω Facebook Messenger ή μέσω Viber με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές (swipe αριστερά και ταπ επάνω στον διαχειριστή) ή από τη φόρμα επικοινωνίας του site στο οποίο βρίσκεστε. 📝 Απαραίτητα στοιχεία :     👤 Όνομα     🧔 Επίθετο     ☎️ Τηλέφωνο επικοινωνίας     🔢 ΑΜΚΑ ‼️ Σημείωση: Τα στοιχεία αφορούν τόσο τα παιδιά όσο κ

Το 5ο πήγε γήπεδο! (video&φωτογραφίες από τη δράση)

 

📕Εγγραφές στη Α' Τάξη για το σχολ. έτος 2024 - 2025

   
Από τα όμορφα παζάρια μας της Galerita. Όλοι πήραν από κάτι!
Τα πραγματικά μας καθημερινά "εργαλεία", η καθημερινή μας "ταλαιπωρία"!!!
Παρουσιάσεις, εκδηλώσεις όλοι εκεί!
Ο διάδρομος απογείωσης βάφεται κίτρινος με σχέδια που ζαλίζουν!
Χαρά και χορός!